Tällä kertaa oltiinkin Järvenpään rantapuistossa treenaamassa.Mukana koko lauma.
Ruskan kanssa otettiin aluksi lämmittelyksi pieni pätkä seuraamista ja sit hinkattiin luoksetulon pysäytystä ja muutaman kerran kaukot.Kata opasti meitä pysäytys ja etenemis ongelmassa,tuhannet kiitokset Katalle!! Ensin kokeiltiin uutta tapaa pysäyttää Ruska,kutsuin, annoin käskyn STOP ja Kata heitti sivusta pallon Ruskan taakse..Otettiin useita toistoja mutta ei alkanut toimia halutulla tavalla.Seuraava kokeilu oli et mul oli pallo kädessä,kutsuin ja aloin itse peruuttamaan (Näin sain Ruskalle kunnon vauhdin) ja sit käsi suoraan eteenpän ja itse "melkein hyökäten vastaan" ja STOP ja pallo lensi.Nyt tuli jarrutusjäljet hiekkaan!!! Tälläisen pysähdyksen haluun sille huusi Kata!!! Olin itsekkin aika vakuuttunut tästä metodista (Olikohan se metodi numero 5 tai jotain) Nyt siis alamme ottamaan tälläisiä pysähdysharjoituksia..Joo kisat on viikon päästä ja tyyppi vaihtaa taas koko pakan uusiksi..Hmmm...No ei voi muuta kun toivoa et saisin viikossa edes jonkinlaisen pysähdyksen Ruskalle.Keskusteltiin Katan kanssa myös mun harjoituksista ja tulin itse siihen tulokseen että ryssin pysähdyksen itse kasvattamalla välimatkan liian nopeasti ja liian pitkäksi!! Sen verran täsmentäisin tätä ongelmaamme että Ruska kyllä pysähtyy mutta ei seinään.Haluan että pysäyhdys on niin jämäkkä että jaloista pitää jäädä hiekalle kunnon jarrutusraidat!!!Ei mitään töps pysähdystä vaan semmosen kun Bortsut tekee!
Kaukoja pähkäiltiin..Miksi Ruska on alkanut tulla eteenpäin vaikka alussa peruutti??? Nyt ollut takapalkka käytössä ja yhä vaan tulee eteenpäin?No näytin Katalle kuinka paljon se etenee ja lopuksi vapautin ja palkkasin.Nyt sä teit ihan väärin huusi Kata!! Mitä mä nyt tein?
Sä vapautit sen itseesipäin,ei koskaan itseenpäin vaan aina vapautetaan koira niin että se joutuu siinäkin peruuttamaan!!! Perkele! Siinähän se juttu ratkesi,aluksi olin aina vapauttanut Ruskan pallolla niin että viimeisen nousun jälkeen heitin pallon Ruskan taakse nyt kun olen vapauttanut olen itse peruuttanut,taputtanut käsiäni,hihkunut taitava ja antanut namin omasta kädestä.Taka palkka ei ole toiminut siksi kun olen tehnyt saman eli Ruska on ensin noussut mua kohti ja sitten kääntynyt takana olevalle palkalle.Voi KÄÄÄÄÄÄÄK!!! Nyt sitten pitää muistaa sellainen tärkeä asia että vapauttaessa menenkin kohti koiraa jotta se joutuu peruutaen kääntymään takapalkalle tai sitten heitän sen taakse sen pallon.Voi pölkkypää minä!!! No onneks on treenikavereina näitä kokeneita konkareita jotka blondia avustaa!
Ruskan treenin jälkeen hain Rauhan ja Camillan hillumaan puistoon samalla kun seurasin muitten treenaamista.Rauhalla ja Camilla oli tänään vaan rauhoitutaan ihmisten ilmoilla treenit! Huomenna sunnuntaina ajattelin mennä tutulle hyökiksen kentälle ja sitten pääsee myös Cami töihin.Sovittiin kasvattajan kanssa että Cami astutetaan seuraavasta juoksusta joten mitään kisakuureja en sen kanssa ala nyt ottamaan vaan perusasioiden hiomista,nyt vaan harrastetaan ja opiskellaan,vauvojen jälkeen sitten otetaan tosissaan ja koitetaan saada v.2009 TK1 Camin kanssa.Edellyttäen että Ruskalla on TK2 ja se jää kisatauolle opiskelemaan voi,voi,voi ja evl luokkia.

23596409.jpg