Paikalla makuu:Tehtiin paikalla makuu taasen oikein vaikeamman kautta eli ensin poistuttiin,
sitten palattiin koiran taakse,koiran vasemmalle puolelle,koiran oikealle puolelle koiran eteen
edessä kyykkyyn,takaisin ylös,heilumista nousten varpaille,kantapäille,varpaille,palkattiin koira maahan,poistuttiin ja lopuksi palattiin koiran sivulle.Ruskan kanssa ei ollut mitään ongelmia.
Seuraamista:Seuraaminen tehtiin vain askeleen sarjoissa,askel ja stop, askel ja stop.
Paljon käännöksiä,sitten muutama kolmen askeleen seuraaminen ja käännöksiä,askeleet sivulle:kaksi askelta vasempaan ja stop,samoin peruutuksia.Vitsi et olin Ruskasta ylpeä se on petrannut tota seuraamista ihan sikana ja se sen peruutus oli jotain aivan uskomatonta!!!Ikinä ei olla harjoiteltu ja se meni ku vettä vaan.Se todellakin pitää kutansa et turhaa on vetää kilometrin seuraamisia jos koira ei edes kunnolla tiedä mitä se on ja nuori koira todellakin kyllästyy helposti pitkiin suoriin kaavioihin.Nyt alan olla tyytyväinen meidän seuraamiseen taas.
Liikkeestä istuminen:Tätä ei olla hirmusesti viel harjoiteltu ja Ruska kaipaa tähän vielä apuja
joten otan pidemmän askelen ja nostan hiukan namia sen pään päälle ja annan käskyn istu.Jää kyllä sitten hyvin istumaan.
Liikkeestä istu,seiso ja maahan,kaikki putkeen:Tässä oli ideana hiukan "idioottia" eli seuraamisesta koira istumaan,palattiin koiran sivulle ja jatkettiin suoraan seuraamista,koirat seisomaan palattiin taas koiran luokse ja heti jatkuu seuraaminen lopuksi koirat maahan ja palataan takas,suraaminen suoraan liikkeestä ja lopetus perusasentoon.kaikki muut meni ihan hienosti paitsi liikkeestä seisominen,Ruska meni ensin maahan ja jouduin käydä nostamassa ylös.Seuraamiset suoraan vauhdista meni tosi tosi hienosti.
Noutoharjoituksia:Annettiin liikkeessä kapulaa koiralle ja hidastettiin ja otettiin kapula takas.
Pari kertaa Ruska kanto ihan hienosti mutta sitten kyllästyi taas siihen.Voipi olla että alan Ruskan kanssa kapulan metsästys harjoitukset jospa kapulasta tulisi näin kiinnostavampi.
Kaiken kaikkiaan aivan sairaan hyvät treenit,tuli jopa itsellekkin hiki.Kiitos Riikka!!!!!
Camillan kanssa otettiin ennen Ruskan treenejä ihan vaan seuraamista askel ja stop,askel ja stop,kaksi askelta jne..Samoin käännöksiä paikallaan.Kummatkin tytöt tykkää tästä seuraamisesta ihan sikana ja sen oikein näkee niiden ilmeestä kun on niin valppaana sivulla "et mihinkäs suuntaan sitä mamma kääntyykään".Lopuksi pidin vaan Camia kentän laidalla kontaktissa perusasennossa ja seurasin samalla aloittelijoiden ryhmän treenausta.